nieuws uit de groepen 1-2 november 2017

10-11-2017
Nieuw Jeelo project: "Leren van personen van vroeger" - Jouw leven
Maandag 13 november komt er een verhalenverteller vertellen over de tijd van opa en oma. Welke spelletjes deden ze? Hoe zag de school eruit? 
Sinterklaas is ook een persoon van vroeger, dat komt mooi uit in deze tijd. Ook hij zal heel belangrijk zijn deze weken in de groepen 1 en 2. In de thema hoeken zullen kleine Sint en Pieten een rol gaan spelen.
Woensdag 22 november gaan de kleuters een bezoek brengen in het Gasthuis om daar iets te gaan knutselen voor Sinterklaas en natuurlijk liedjes van Sint en zijn Pieten te zingen met de bewoners. 
De kinderen mogen dan verkleed naar school komen als Sint of Piet. 

Letterhuis: 
Deze week werken we nog rond de letter /n/. 
Vanaf 20 november zullen we in de letterhuizen eerst allerlei voorwerpen verzamelen rond de /s/ van Sinterklaas, speculaas en staf. 

Rapporten: 
Vrijdag 17 november gaat het eerste rapport van dit schooljaar mee naar huis! 
Bij het rapport vindt u een brief met een afspraak voor een tien minuten gesprek. 
Wanneer de datum van de afspraak niet uitkomt kunt u vanaf maandag 20 november de lijsten inzien van de geplande afspraken en zelf proberen te ruilen met iemand anders. Als dat niet lukt kunt u in overleg met de leerkracht eventueel ook nog een andere datum en tijdstip prikken.
Het rapport gaat mee in een mapje, u kunt de bladen in de daarvoor bestemde rapportklapper doen en het mapje weer inleveren op school. Kinderen die nog geen rapport hebben gehad krijgen wel een klapper mee. 
Het zou fijn zijn als u tijdens de oudergesprekken het rapport meeneemt. 

Groep 1-2C en stageplekken: 
Op de maandagen ziet u Myrthe in groep 1-2C. Zij zal gedurende het hele schooljaar op de maandag aanwezig zijn in de groep voor haar stageperiode. Myrthe volgt de opleiding PABO. 

Op donderdag en vrijdag komt Anoek vanaf 15 november tot begin februari 2018 voor haar stagetijd in groep 1-2C. Anoek volgt de opleiding Pedagogisch werk. Deze opleiding leidt jonge mensen op tot Pedagogisch Medewerker of Onderwijsassistent. 
Wij wensen Myrthe en Anoek een leerzame en gezellige tijd toe in groep 1-2C.