Nieuws uit de groepen 6

27-10-2017
Thuis meer oefenen met rekenen? Dat kan!
Beste ouders/leerlingen,

Al een paar keer zijn er vragen gekomen om thuis meer te oefenen met rekenen.
Dit kan en zelfs op verschillende manieren. Hieronder staan een aantal tips om online te oefenen.

Squla
Op https://leukleren.squla.nl/ kunnen de leerlingen oefenen met alle vakken, waaronder ook rekenen.
Tijdens schooltijden (elke dag tussen 08.00 en 15.00 uur) kunnen de leerlingen oefenen met hun schoolaccount.
De inloggegevens hiervan staan in de agenda van de leerlingen.

Onlineklas
Op de website http://oud.onlineklas.nl/index.asp kunnen leerlingen oefenen met o.a. de tafelsommen en sommen met erbij en eraf. Hier is geen inlogcode voor nodig.

Gynzy
Via www.gynzykids.nl kunnen de leerlingen taken uitvoeren, oefenen en spelen met verschillende rekenonderdelen. Ook hiervoor staan de inloggegevens in de agenda van de leerlingen.

Dagelijks rekenen
Via www.dagelijksrekenen.nl kan geoefend worden met verhaalsommen. Deze passen goed bij de wijze waarop cito ook toetst.
Elke dag komen hier nieuwe opdrachten op te staan en die kunnen geoefend worden. Ook kunnen de opdrachten van de afgelopen week nog geoefend worden.
In de agenda van de leerlingen staan de inloggegevens.

Schoolbordportaal
Op http://www.schoolbordportaal.nl/rekenen-nl-oefen-online-plussommen-minsommen-tafels-deelsommen-en-breuken.html kan geoefend worden met verschillende rekenvaardigheden. Er kan gekozen worden voor de opdrachten passend bij groep 6, maar ook van de andere groepen. Hier zijn geen inloggegevens voor nodig.

Junior Einstein
Op https://www.rekenen-oefenen.nl/rekenen-groep-6 kan beperkt geoefend worden met verschillende rekenopdrachten. Hiervoor zijn geen inloggegevens nodig.

Dit is een greep uit de mogelijkheden om online te oefenen.
Nog een tip voor de tafels: download de leuke wc-poster via http://bijleszaanstad.nl/oefenblaadjes/rekenen/tafelposter.pdf en hang de poster op de wc. Zo worden de leerlingen elk wc-bezoekje weer even herinnerd aan de tafels.

Zo, nu kan er geoefend worden! Veel plezier én succes.